hei

nyt kirjoitan vähän ajasta ja siitä kuinka me tullaan toimeen.

aika ei ole mulle vihollinen vaan enemmänkin se mahdollistaa kaiken. tykkään suunnitella asioita ja siksi suunnittelen paljon myös aikaa. miten ja mihin haluan käyttää sen. erityisesti suunnittelen viikonloppuja, koska niissä on paljon aikaa käytettävänä kun ei ole koulua eikä töitä. usein kirjoitan listan asioista, jotka haluan saada viikonlopun aikana tehdyksi. en koe tälläistä ajankäytön suunnittelua mitenkään ahdistavaksi, koska saan kuitenkin tehdä asiat siinä vaiheessa kun siltä tuntuu, kunhan suurin osa tulisi tehtyä kyseisen viikonlopun aikana. usein olen hyvissä ajoin liikkeellä ennen palautuspäivää koulutehtävien kanssa ja jos en jaksa / pystykään tekemään tehtäviä tänään niin nou hätä, vielä on paljon aikaa jäljellä. senkään takia en koe viikonloppujen suunnittelua kahlitsevaksi.

aika muuttuu viholliseksi silloin, kun aikaa on muutama minuutti. mäkissä sekuntikello alkaa juosta heti, kun asiakkaan tilaus on otettu vastaan ja kello muuttuuu punaiseksi, jos sallittu aika on ylitetty eikä asiakas ole vielä saanut tilaustaan. päätösten teko vaikeutuu älyttömästi, jos tietää, että päätös pitää tehdä muutaman kymmenen sekunnin aikana.

sopiva kiire ja ajan täyttyminen tavoitteelisella  tekemisellä pitää mun elämän kasassa ja saa tuntemaan itseni tärkeäksi. toki aikaa on myös kiva valuttaa käsien välistä mutta siihen tuskastuu helposti. tykkään että on menoa ja meininkiä ja koulu onkin sitä nyt viime viikkoina tarjonnut ihan kiitettävästi.

voin myöhemmin viikosta vastata paremmin katrin kysymykseen siitä, mitä suunnittelin tälle viikolle ja  miten se onnistui.