nyt on syksyn opinnot opittu ja pohdin hetken, olenko nyt hieman enemmän tuottaja kuin kesällä.

heti voi sanoa, että kyllä siinä mielessä, että uutta tietoa on tullut niin paljon syksyn aikana. osaan katsoa asioita nyt laajemmin, koska tietoa on enemmän ja alaa alkaa hahmottaa paremmin. erityisesti tietoa on tullut kentällä työskenteleviltä ja heidän ajatuksistaan työskentelystä. kiireisyys, pitkät työpäivät ja paineet alalla ovat korostuneet nyt syksyllä heidän luennoissaan. en tiedä, kauhistuttaako minua enemmän vai vähemmän kuin sillon, kun en vielä tiennyt lähes mitään alasta. oikeastaan minua kauhistuttaa yllättävän vähän, olen aika luottavainen siihen, että johonkin suuntaan olen koko ajan menossa enkä pyöri paikallani. media-alan nään nyt harson läpi, mutta se harvenee koko ajan ja siihen tulee reikiä pikkuhiljaa.

joskus tuskastuttaa se, että tieto tuntuu tulevan hitaasti. haluaisin kaiken tiedon päähäni heti ja nyt. en malttaisi odottaa sitä, että osaisin kokonaisuudet esim. hallitsisin tuottajan työnkuvan vaikka televisiossa niin, että osaisin työskennellä siinä roolissa itsenäisesti. tiedän, että tämä ei ole mitenkään mahdollista, vaan että kokonaisuudet saavutetaan vuosien työllä kentällä. silti toivoisin, että joku kaataisi tiedot aivoihini korvasta sisään.

toinen asia, joka on nyt alkanut mietityttää on se, että neljä vuotta opiskelua on lyhyt aika loppujen lopuksi. nyt ollaan kohta jo puolivälissä. mietin myös, että kuinka suuri osa opetetuista asioista unohtuu tai kuinka suuri osa menee ohi ihan vain sen takia, että ihminen on rajallinen olento. täytyy alkaa tekemään enemmän muistiinpanoja, jotta asioihin voi aina palata jälkeenpäin.

syksy oli kohtalaisen rankka, mutta selvisin ja pärjäsin. yritän koulun ohelle ottaa mahdollisimman vähän muita projekteja, koska tykkään keskittyä yhteen asiaan kerrallaan ja hoitaa kaiken hyvin. kentällä tulee olemaan varmasti rankempaa kuin koulu koskaan, sillä tulokset kiinnostavat muitakin silloin kuin itseään, joten paineet ovat kovemmat.

nyt joululomalla olen saanut hyvin levättyä ja on kivaa tulla taas kouluun. ja ruotsi alkaa jee  : D