terppis!

tällä viikolla pohditaan raha-asioita. mä en ole vielä törmännyt siihen, että yrityksiltä pitäisi saada rahaa, mutta apurahajuttuja oon tehnyt, liittyen teatteriproduktioon. yhteen ollaan jo lähetetty ja ainakin viidestä haetaan vielä. ne on aika kevyitä verrattuna eu-hommiin, ihan mukavia ja aika samankaltaisia, joten lähes saman hakemuksen voi lähettää (mutta kuten olemme oppineet niin ihan samaa ei saa lähettää kaikkiin. pitää miettiä vastaanottajaa ja sitä, millä tavalla projekti liittyy kriteereihin, joita on annettu).

kahden rahottajan tämän syksyn kriteerit osuu niin hyvin meidän tuotantoon, että ihan hymyilytti että miten tämä voi olla totta. toivon, että meillä olisi ainakin niistä hyvät mahdollisuudet saada rahaa. näissä rahoitushakemuksissa ehkä suurin työ on tuotantosuunnitelman kirjoittaminen, muuten täyttely on aika helppoa. on hauskaa kirjoittaa tekstiä, jonka joku lukee ja miettii, kannattaako antaa rahaa. tuntee taas itsensä vähän enemmän tuottajaksi!

yritysyhteistyöjutuista ei ole vielä kokemusta, se mua mietityttää paljon enemmän kuin apurahan hakeminen säätiöiltä. välillä on vaikea itsekin uskoa, että jokin yritys hyötyisi erityisen paljon, jos se antaa pienelle kulttuuritapahtumalle (esim pieni näyttely tms) rahaa ja saa vastineeksi vaikka näkyvyyttä ja luvan pitää kemut siellä sidosryhmilleen. on vaikeaa myydä yritykselle jotakin, johon ei itse usko.